דילוג לתוכן

חג שבועות ללא חלב

מאי 13, 2010

אח העם היהודי,

כבר רבות נאמר על כך שברב החגים שלנו אנחנו שמחים על כך שמישהו לא הצליח להרוג אותנו, וכדי לבטא את שמחתינו, אנחנו אוכלים 🙂

האוכל היהודי לעומת זאת, כמעט והורג אותנו בלי עזרת הגויים, אבל אין ברירה,

אנחנו משנסים מותניים עבות וניגשים למלאכה,

לאחר החג, אנחנו משחררים כפתור, נאנחים , מקללים, עולים על המשקל, נחרדים

וממשיכים לחג הבא…

בשבועות – לשם שינוי – לא ניסו להרוג אותנו (כלומר ניסו, וברחנו, ולכן חוגגים את פסח, אבל זה לא קשר ישיר), ואנחנו חוגגים את מעמד הר סיני, קבלת התורה, ואת עונת הקציר.

*****************************************

ארץ זבת חלב ודבש:

אז מה הבעיה עם חלב?

יש את העניין הבריאותי – שחלב, וחלב פרה בעיקר – ממש לא בריא.

יש המוני הסברים וקישורים לעניין, אני לא רוצה לדכא אתכם, אם מישהו ממש רוצה,

שיכתוב לי ואני אקשר אותו (או שפשוט יחפש בגוגל…)

יש את העניין המוסרי – של מה עוברות הפרות בימינו על מנת לייצר חלב,

וגם על זה לא ארחיב את הדיבור , כי זה עוד הרבה יותר מדכא מהסיבה הראשונה,

ואני באופן כללי נמצאת בדילמה תמידית לגבי הביצים, הגבינות והסטייקים המעולים שאני כל כך אוהבת לאכול, מול המשמעות המוסרית של העניין.

IMGP2028ולבסוף – יש את הדבר הכי חשוב – איתמר רגיש לחלב פרה !!

וכמובן שהוא מת על מוצרי חלב מכל סוג שהוא…

אז לטובתו , ולטובת כל מי שרגיש בקיבתו/מצפונו, הנה כמה אופציות פחות שיגרתיות:

לינק לעוגת "כאילו גבינה" טבעונית –

http://www.talyalewin.com/receipts.php?view=receipt&category_id=21&receipt_id=68

וגם עוגת גבינה מגבינת עיזים:

המרכיבים ‭10)‬ מנות):

1 ק"ג גבינת עזים ‭5%‬ (גד, למשל) מנוקזת מנוזלים יום קודם ‭750)‬ גרם גבינה נטו)

6 ביצים מופרדות

1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר

1 כף רום (המשקה, לא תמצית)

4 כפות ‭32)‬ גרם) קמח

גרידה מ‭2-‬ לימונים

1 כף מיץ לימון טרי

2 כפיות תמצית וניל טהור

קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).

2. בקערת מיקסר מקציפים מעט את החלמונים עם ‭1/2‬ כוס סוכר,

רק עד לקבלת תערובת בהירה. במהירות נמוכה

ובהדרגה מוסיפים את הגבינה, כוס אחת בכל פעם,

עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הרום, הקמח, גרידת ומיץ הלימון והווניל,

ומקציפים במהירות נמוכה, רק עד לקבלת תערובת קרמית אחידה. ‭.

3. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם

המלח במהירות בינונית, עד לקבלת קצף.

מוסיפים את ‭1/2‬ כוס הסוכר הנותרת בהדרגה

וממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה,

עד לקבלת קצף יציב וגמיש.

מקפלים את החלבונים לתערובת הגבינה בפעמיים.

4. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

ומרופדת בנייר אפייה בתחתית, ועטופה מבחוץ פעמיים בנייר

אלומיניום עבה. מניחים אותה בתבנית גדולה יותר.

יוצקים בזהירות מים חמים לתבנית הגדולה, עד לגובה מחצית

מגובה תבנית העוגה. מכסים את שתי התבניות בנייר אלומיניום

ומכניסים לתנור.

אופים ‭40-35‬ דקות, או עד שהעוגה מתחילה לתפוח

וכמעט יציבה במרכז.

מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות,

או עד שהעוגה יציבה לגמרי.

מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית עם המים מספר דקות.

מסירים את התבנית עם העוגה ומצננים צינון מלא על רשת.

מניחים במקרר ללילה.

למחרת מסירים את הקפיץ, פורסים בסכין טבולה במים חמים

ומנוגבת, ומגישים. עוגה זו לא ניתן לשמור בהקפאה.

*******************************

וגם מתכון לעוגת גבינה על טהרת הסויה –


חומרים:
500 גרם גבינת שמנת מטופו (בשם "טופוטי" – להשיג בסופרים, חנויות טבע ועוד)
2 מיכלים שמנת מתוקה צמחית
2 חבילת פודינג וניל
3 כפות סוכר לבן סוגת
4 כפות חלב סויה
לתחתית ולפירורים:
כוס קמח מלא סוגת
רבע כוס שמן
3 כפות סוכר חום סוגת
שקית סוכר וניל סוגת

אופן ההכנה:


1. ערבבו את הפודינג וניל עם השמנת מתוקה היטב והוסיפו לאט את גבינת השמנת.
2. הוסיפו את הסוכר והחלב סויה היטב.
3. חממו תנור ל- 180 מעלות ובינתיים הכינו את הבצק:
4. ערבבו את החומרים לתחתית היטב. קחו שני שליש מהבצק ושטחו על תבנית אפייה (אנגלית או עגולה) ודחסו את הבצק היטב. אפו 10 דקות עד השחמה.
5. את הגוש בצק הנותר פוררו לפירורים (אם לא מתפורר הוסיפו עוד קמח) ואפו בתנית אחרת – כשהתנור עדיין עובד – עד השחמה.
6. המתינו עד שהתחתית אינה חמה יותר ושפכו את מלית הגבינה פנימה. פזרו את הפירורים על המילוי והכניסו למקרר לפחות ל- 6 שעות.

כמו כן, יש את מחלבת אדיר מהגליל,

שהשיקה גלידות מחלב עיזים שנראות שוות בדיקה,

ואמורות להופיע גם ברשתות הגדולות.

ולסיום – קצת תרבות…

הזדמנות מצויינת לקחת את הילדים לפעילות של חליבה והכנת גבינות,

מצורף לינק של כתבה עם פרטים על מחלבות בכל הארץ

שמאפשרות סיורים ופעילויות.

(הכתבה מ – 2008, אבל אני משערת שהרב עדכני)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3549514,00.html

חג שמח 🙂

One Comment leave one →
  1. שרון עשת permalink
    מאי 14, 2010 5:28 am

    עדי,
    כל הכבוד לך! אמנם אנחנו ככל הנראה נאכל עוגות ממוצרי חלב (שמתי את המצפון במגירה…)
    אבל הרעיון ממש יפה וגם החקר הקטן שעשית בעניין.
    חג שמח לכולם!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: